Beste Lorin,

In deze reeks persoonlijke ‘après-verkiezingslitanie’ heb ik jou tot het allerlaatste opgespaard. Het zal heel kort zijn want ik ken jou immers niet en jij mij niet. Zoals het ernaar uitziet, zullen we dit wederzijdse niet-kennen nog een tijdje aanhouden. Daar kan ik wel enkele redenen voor verzinnen, zoals te ver uit elkaar lopende ideeën, of misschien wel botsende karakters. Maar laat ik je eerst proficiat wensen met de geweldige score die je vorige zondag behaalde. Om eerlijk te zijn: ik had dat resultaat nog veel hoger ingeschat, en jij – nog meer dan ik – beslist ook.

Mijn eerste indrukken over jouw persoon waren niet meteen positief van aard, beste Lorin. Vandaag nog ben je voorzitter van de lokale VLD-afdeling en morgen zetel je in het Vlaams parlement voor NV-A… Tja, dan mag je het niemand euvel duiden dat men je verdenkt van platte kontdraaierij. Het kan best zijn dat je een voorbeeld hebt genomen aan de uit elkaargespatte Volksunie waarvan de mandatarissen destijds gezwind de omgekeerde stap zetten. Dan was er ook de kwestie Uplace. Nog tot 2014 moest je als COO dat project van je broodheer koppig verdedigen; een project dat er finaal toch op gericht was de Leuvense kleinhandel een loer te draaien, zo niet helemaal uit te vegen. En kijk, slechts vier jaar later smijt je jezelf op als de grote verdediger van diezelfde Leuvense middenstand. Van een radicale ommezwaai gesproken. Nu wil ik best aannemen dat je uit het totale niets het Grote Licht zag aanfloepen en tot inkeer kwam, maar je kunt niet vermijden dat hieraan een geurtje van politiek opportunisme kleeft. Een en ander op een rijtje gezet, kun je het me niet kwalijk nemen dat ik daardoor niet zo meteen duidelijk weet welk vlees er in de kuip zit en hoeveel vraagtekens er staan achter je betrouwbaarheid als bestuurder. En die twijfels delen nog ettelijke andere Leuvenaars met mij.

Zo, genoeg op de man gespeeld, nu rechtstreeks op de bal, zijnde jouw partij. Inhoudelijk vind ik ook niet één programmapunt van jouw clubje waarin ik mezelf kan terugvinden. Over de extreem demagogische vorm waarin die standpunten gegoten worden, wil ik het niet eens hebben. We moeten het een beetje beleefd houden, nietwaar. Nationalisme is mij totaal vreemd en de diepere bedoeling achter jullie constante gedreun over ‘eigen identiteit’ is nog altijd niet tot mij doorgedrongen. Uiteraard ben ik een beetje wereldvreemd en is dat volledig aan mijn stupide onwetendheid toe te schrijven.

De voorbije weken zag ik je links en rechts opduiken in een debat. Daarin kwam je naar voor als een uiterst fatsoenlijk en respectabel persoon met enige eruditie. Dat strekt je tot eer. In deze hedendaagse wereld moet je toch al te vaak de vraag stellen waartoe 25 eeuwen beschaving hebben geleid. Ik leerde ook dat je een vriendschappelijke band hebt met Mo. Houden zo, beste Lorin, want vriendschap is wellicht de enige weldaad die ons 25 eeuwen civilisatie hebben bijgebracht.

En nu alle zeilen bolrond bijzetten voor een keiharde maar beschaafde en positieve oppositie. Succes ermee!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s