Vr 09/06 Thuis

Volgens de madame van Garmin is het nog 440 km tot vlak aan mijn deur. En ze heeft nog gelijk ook. Vanuit Voves is het niet makkelijk om weer op de snelweg te komen, te meer omdat er nogal wat omleidingen voorzien zijn. Wegenwerken, nietwaar; het is er het seizoen voor. Op de ring rond Parijs is het dezelfde ellende als altijd, tenzij je hier om 3 u ’s nachts passeert. Eens voorbij de grens voel je meteen aan het wegdek dat je weer in België bent aangekomen, ondanks de jaren lang durende wegenwerken in Mons. Iets na half twee sta ik in m’n straat mits de nodige omwegen want intussen is in Leuven een nieuw circulatieplan in voege getreden en moet je deze stad al op je duimpje kennen wil je ook nog ergens raken.

Het eerste werk bestaat erin om een afspraak te maken met vriend Eddy want volgens de laatste berichten gaat het met hem zienderogen achteruit.

En dan komt de man met de grote hamer. Met één klap treft die je vol tussen de ogen. Meer dan wat door het huis lummelen, met je kopje koffie tussen het terras en je zetel pendelen, een beetje naar de koers kijken en indommelen, zit er voor de rest van de dag wel niet meer in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s