Woe 07/06 Over de Pyreneeën

img_2439
Twee hoog maar wel met balkon voor dat laatste sigaretje van de dag…

Als je vòòr 7 u wilt opstaan moet je de wekker wel niet op tien voor acht zetten. Oei, zegt Mieke, klein foutje gemaakt. Och ja, denk je dan, op een uur vroeger of later komt het nu ook wel niet meer aan. Hoe dan ook, nog voor de camping goed en wel wakker is, draaien wij de 332 op. Doelstelling voor vandaag: Gurmençon, een rustig boerengat net vòòr Oloron-Sainte-Marie, waar we ook vorig jaar in de Relais Aspois overnacht hebben. Nog voor we op de ring rond Valencia zitten, doen mijn schouders, ellebogen en polsen al bijna onuitstaanbaar pijn. Tja, als je maanden lang niet langer dan vijf minuten achter het stuur hebt gezeten, moeten knoken en spieren weer wennen aan enige inspanning. Voor het overige worden de 670 kilometers tussen Benisol en de Relais Aspois zonder noemenswaardige problemen afgemaald.

Tot mijn grootste verbazing maar tot algemene tevredenheid voelt Huub zich aan de Franse voet van de Pyreneeën plots weer tot leven komen. Kon je hem deze ochtend met veel moeite ertoe bewegen de 100 meter naar de uitlaatplaats af te leggen, loopt hij nu gezwind mee het dorp in en spurt hij zonder haperen de trappen naar de tweede verdieping naar boven. Je bent tenslotte een Pyrenese herder of niet en als je dan in de regio van je eigen origine terecht komt, heb je jezelf en je omgeving wel wat te bewijzen, nietwaar.

Net als vorig jaar weet de lokale keuken ons te verrassen en de wijnregio van iets verderop nog veel meer. Nog een voordeel – ondanks de klimpartij naar de tweede verdieping – is dat onze kamer vandaag een balkon heeft van waaruit je rustig een laatste sigaretje kunt opsteken bij ondergaande zon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s