Di 30/05 Emperador

 

Bijna had ik hier geschreven: voor het verslag van vandaag, lees dat van gisteren. Toen kreeg ik plots telefoon. In de voormiddag. Verdacht. Toch niets gebeurd met Mieke? Geen Mieke maar toch een Wellens. Thomas namelijk, zoon van haar broer Eddy. Met de vraag of ik vandaag nog in op Benisol aanwezig was. In dat geval zou hij eens langs komen. Hij is namelijk voor een weekje met vakantie in Torrevieja bij de schoonfamilie. In de namiddag kwam hij een zijn vriendin Monique hier aan. Ze hadden er een toeristische verkenning van Benidorm opzitten en ze hadden nog altijd pijn aan hun lachspieren van wat ze daar te zien hadden gekregen. Kreeftrood verbrande Britse bierpensen, kwabbige fish&chips dames in veel te krappe bikini’s die in hun scootmobiel de wandelpier onveilig maakten. Benidorm is niet alleen een remedie tegen de liefde maar ook tegen elke vorm van esthetica en goede smaak, en onder het mom van “het-moet-niet-goed-zijn-als-het-maar-veel-is” ook tegen elk gastronomisch en oenologische genot.

Och ja, we zijn weer een beetje bijgepraat over familiale ontwikkelingen tijdens mijn afwezigheid, over carrièreplanning en toekomstige vooruitzichten van deze nieuwe generatie (net een huis gekocht). Deze oude man luisterde ernaar en vond dat het uiteindelijk allemaal wel in orde zal komen.

Intussen komt Frank weer de camping opgereden na een weekuitstapje naar België om ginds een hoogst noodzakelijke papierwinkel bij de gemeentelijke administratie af te handelen. Om Lea te laten verwerken dat het ook gedaan is met haar week vakantie stel ik voor om iets te gaan eten. Om het erg eenvoudig te houden, willen we het campingrestaurant nog eens een kans geven. Vaststelling 1: de frietjes worden niet langer geteld en je krijgt er tegenwoordig meer dan een dozijn. Vaststelling 2: het bijgevoegde groenvoer bestaat niet langer uit twee blaadjes sla maar is tegenwoordig ook getooid met tomaat, ui, zoete pepers en olijven. Vaststelling 3: de zwaardvis smaakt niet langer naar een versleten schoenzool maar is net sappig genoeg gebakken. Slotsom: als de evolutie zich op deze manier en tegen dit tempo voortzet, zou het wel eens kunnen dat we er binnen drie, vier seizoenen weer wekelijks gaan tafelen.

Mieke belt laat die avond. Ze is net terug uit Rome, is doodop (waarom verbaast me dat niet?) en gaat meteen naar bed. Persoonlijk vind ik dat een tiptop voorstel en helemaal tegen mijn gewoonte in, kruip ik al om 22 u in m’n bed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s