Di 23/05 Losers

 

Dit is een historische dag! De door het domste continent van de wereld gekozen president Trump heeft voor de allereerste keer een uitspraak gedaan die ik niet beschouw als fake news. Meer nog: ik wil desnoods achter zijn woorden staan. Over de dader(s) van de aanslag in Manchester zei hij: “Ik weiger ze monsters te noemen, want die term vinden ze nog leuk ook. Ik noem hen ‘losers’ want dat zijn ze.” En verdomme, het heeft lang geduurd maar voor een zeldzame keer heeft hij het wel bij het rechte eind. Wat een walgelijk laffe aanslag alweer, godsdienstig geïnspireerd op een slecht geschreven boek uit de 7de eeuw. Mensdom bestaat uit twee lettergrepen waarvan de tweede het altijd haalt op de eerste.

Na hun dagelijkse zigzagwandeling over de camping komen Mieke K. en Lenneke op de koffie. Vooral Mieke zit vaardig op de praatstoel en dat zie en hoor ik graag. Ze ziet er trouwens weer veel beter uit dan enkele dagen geleden toen ze er maar belabberd en een pips gezicht bij liep. Haar strijdvaardigheid daarentegen is ze wel nooit kwijt geraakt.

Lea heeft zich de allures van Madame Nero aangemeten en is bezig met haar grote wafelenbak. Als de oostelijke bries eventjes naar het noorden draait, kan ik het tot hier ruiken. Wanneer ze me een portie van dat lekkere baksel brengt, drukt ze me op het hart dat het ‘bewaarwafels’ zijn. Wat dat exact inhoudt, weet ik niet; wat ze ermee bedoelt wél. Helaas… lekkernij hoeft in mijn geval niet in een doos met een hermetisch afsluitend deksel. Die wafels krijgen sowieso geen kans om lang te ‘bewaren’.

Eindelijk krijg ik F&F nog eens op bezoek; de eerste keer van dit seizoen. Ze komen eens kijken naar de intussen volledig afgewerkte keuken van F&L, die, dat moet gezegd, een echt pareltje is geworden. Achteraf hoor ik van Lea dat Frey vooral gecharmeerd is door het stromend water + afvoer op je plek. Daar kan ik wel in komen… Hij is het tenslotte die dagelijks zijn watervoorraad in de smiezen moet houden en met jerrycans heen en weer naar het kraantje moet sjokken. Om dan nog niet van het vuile water en de toilettank te spreken… Intussen staat het vast dat ze op 2 juni nog een feestje moeten bijwonen en dat ze daags nadien zouden vertrekken. Daar is dus nog wel wat werk aan want net die dag komt Mieke hier toe. Dus zal ik met een spectaculaire invitatie moeten uitpakken om hen nog een paar dagen langer hier te houden.

Nu Mitsi er spijtig genoeg niet meer is, zijn ze wel iets meer geneigd om Pranill overal mee naar toe te nemen. Vandaag dus ook; netjes tussen Frey en Fab in op de scooter. Het beestje voelt zich al met al een beetje verloren. Kon ze voordien achter Mitse aan hollen, moet ze nu zelf initiatief nemen en dat wilt nog niet zo goed lukken. Wat niet is, zal wel komen.

Mieke heeft het weer erg druk. In de gemeenteraad wordt gedurende twee zitting (indien nodig, zelfs drie) de begroting besproken en uit ervaring weet ik dat de spanning dan kan oplopen. Het zal dus weer erg laat worden en dan moet Mieke morgen ook nog tijdig op de luchthaven zijn voor haar vlucht naar Rome. Nu ja, te vrezen valt dat ze best wat later mag komen want alle luchtverkeer ligt rond haar vertrekuur compleet lam omdat diezelfde Trump van hierboven naar Brussel (that hellhole) komt. Benieuwd welke onzin hij daar weer zal uitkramen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s