Ma 15/05 Kampioenen van het Spaans regime

 

Om die rotdag van gisteren toch nog een min of meer opgelucht af te sluiten, dacht ik eraan om naar Albir te rijden, een terrasje te doen, een hapje te eten en de zorgen eventjes opzij te schuiven. Ik wilde deze avond niet langer alleen zitten met mijn gedachten. Lea doorkruiste dat plan met een invitatie om op Londres 9 te komen eten. Nog beter, natuurlijk, want dan hoefde ik zelfs niet te rijden. Het liep al stevig tegen elven aan toen we er pas aan dachten om misschien toch maar een truitje aan te trekken. Met zo’n koukleum als Lea aan tafel – bij temperaturen van minder dan 22°C trilt die zowat uit haar vel – houdt dat dus in dat de lekker lang uitsponnen terrasavonden er weer zijn.

De loodzware hete dagen trouwens ook. Het is intussen wel helemaal overstappen naar ‘Spaans regime’, m.a.w. zo veel mogelijk schaduw opzoeken en zo weinig mogelijk bewegen. Als je iets te doen hebt, moet dat nog vòòr 9 u gebeurd zijn. Als je daar een half uur later nog mee bezig bent, sta je gegarandeerd te zwemmen in je eigen zweet. Gelukkig staat er nog een briesje uit het zuidwesten. Dus staan hier alle parasols en alle ramen wagenwijd open. Als er echt geen zuchtje wind is, moet je jezelf opsluiten in je caravan met de airco op volle toeren. En niet te vergeten: een siësta is geen overbodige luxe… Je zit hoe dan ook te knikkebollen.

Mieke K. vertelt over de dameshandbalclub uit Meeuwen. Fernand is daar jaren lang voorzitter van geweest. Hij heeft daar al die tijd al zijn passie en energie in gestoken. Toen hij daarvoor het ogenblik gekomen achtte, heeft hij daar allemaal een punt achter gezet. Ik herken de situatie een beetje. In Leuven kon geen scheet gelaten worden, of ik stond er op de eerste rij naar te luisteren of aan te ruiken. En dan plots is daar dat breekpunt. Je hebt geen zin meer in dat wilde gewoel. Niet dat je wereldvreemd of mensenschuw wordt maar je hoeft al die koude drukte niet meer en je trekt je steeds meer terug in dat beperkte kringetje van gelijkgestemden. Wel, dan zijn er mensen in Leuven die zich afvragen waarom in godsnaam ik me hier op een plompverloren camping in Spanje uitsluit van de rest van de wereld. Het antwoord daarop is eenvoudig: ik weet het ook niet. Maar… het heeft hier heel veel met het soort licht van doen.

Anne & Mark hebben een nieuwe hond. Gevonden bij een Engelse dame die bij haar thuis honden opvangt die op het punt staan geëuthanaseerd te worden. Verwaarloosd is die hond niet; ze ziet er eerder mollig uit. Hoewel dat beestje toch het gezelschap van andere honden gewoon is, is het toch maar een schrikkepietje. Hopelijk gaat er dat een beetje uit en is het eigen aan het gewenningsproces.

En dan komt het grote nieuws van Frey en Fab. Die moesten vandaag een wedstrijd spelen in het petanquetornooi in Alfaz. Tegen een club uit Madrid, meer bepaald. En wie zijn de winnaars? Jawel, hoor. De heer De Filette en mevrouw Calloud moeten onderhand op Cap Blanch beginnen uit te kijken naar een bijkomende caravan om al hun trofeeën in kwijt te kunnen. Hopelijk gaan ze niet naast hun schoenen lopen. Persoonlijk krijg ik het nu toch wel moeilijk, want hoe spreek je zo’n grote kampioenen aan? Kun je met zo’n bekende sportlui nog wel incognito rustig een ‘mateoke’ doen? En wat met al die opdringerige fans? Hoe moet je jezelf gedragen in hun bijzijn? Kun je die nog wel gewoonweg met Frey en Fab aanspreken of moet daar ‘U weledelgestrenge’ of ‘bevallige freule’ aan vooraf gaan? En kijk, nu weet ik alweer waarvoor ik hier in m’n eentje zit… om dit soort levensproblemen op te lossen. Daarom!

IMG_1655
Kampioenen in het veroorzaken van nieuwe levensproblemen… F&F.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s