Za 29/04 Grijs, grijzer, grijst

 

’t Is grijs en kil. Erg tegen mijn zin ben ik veel te vroeg moeten opstaan. Huub heeft er een dagelijkse sport van gemaakt om alle mussen weg te jagen die, van zodra het licht in de dag komt, een druk bezochte volksvergadering organiseren op het dak van mijn caravan. Althans, hij denkt dat hij daarin slaagt door blaffend van het ene naar het bed te springen. Op het dak blijven de mussen vrolijk verder tsjilpen en heen en weer trippelen terwijl ik bij elke sprong de 20 kilo zware massa van Huub schoksgewijs op het lijf krijg. Het moet nog 7 u worden.

In alle vroegte zijn Gilbert en Rita weggereden en ik zie dat de plek van Rik in Roma intussen ook leeg is. Veel Belgen lopen hier niet meer rond; Nederlanders trouwens ook niet. Nieuwelingen zijn meestal Britten; omdat het weekend begint ook enkele Spanjaarden. De enige levende ziel die aan m’n deur komt, is Lenneke. Zij komt even kijken of ik nog leef. Hugo rijdt met de auto regelmatig voorbij. Die is wel altijd met iets bezig.

Een dag van binnen zitten met de deur dicht. Op de wandelingen met Huub na, het boodschappen doen en het heen en weer naar de keuken, kom ik nauwelijks buiten. Het is er het weer niet voor. Op dat vlak dus een verloren dag. Gelukkig zijn er de extra dikke weekendkranten en Brel op m’n iPod.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s