Ma 24/04 La La la

 

Tell me why I don’t like mondays… zongen Bob Geldof en zijn Boomtown Rats destijds. Wel, deze maandag kon ik daar meteen een passende uitleg bij verzinnen toen Tibor hier toekwam met een bericht van Mieke Kusters, de zus van Hugo. Telkens die de oversteek naar hier maakt, geeft ze een met verstomming slaand staaltje weg van hoe in volle zelfvertrouwen tegen kanker vecht. De laatste keer was ze ervan overtuigd dat de ziekte gestabiliseerd was, dat ze alles onder controle had. Het jongste bloedonderzoek spreekt haar optimistische visie tegen. Volgende weken zal ze weer een resem diepgaande onderzoeken moeten doostaan in plaats van naar hier te komen. Ik wens haar geen sterkte toe, want dat heeft ze in overvloed, maar wel heel veel geluk.

Ook over het ziektebeeld van mijn vriend Eddy krijg ik meer details te weten. Ook dat ziet er niet erg belovend uit om niet te zeggen rotslecht. Opvallend in beide gevallen: een eeuwigheid geleden zijn ze voor 100 % genezen verklaard, maar zoals Tibor het mooi uitdrukte: “Het is een sluipmoordenaar die jou niet vergeet als je er ooit kennis mee gemaakt hebt.”

Het zet allemaal wel een domper op deze overigens haast perfecte dag. Al om 9 u moet je de parasol open trekken want in volle zon is het echt niet lang vol te houden. Louis en Gerarda zijn druk met de voorbereidingen op hun vertrek. Tegen hun gewoonte in, laten ze zich door Hugo naar de luchthaven brengen in plaats van de shuttlebus te nemen. Met die pijnlijke knie van Gerarda moet je die verplaatsing niet nodeloos lang maken. Volgens hun planning zijn ze hier op 31 mei voor enkele weken weer terug. Met dat vertrek van Louis en Gerarda begin ik wel beter te begrijpen waarom Mieke zich hier vorige week minder goed in haar vel begon te voelen. Hoe meer bekend volk naar huis gaat, hoe minder gezelschap voor een gezellige babbel, hoe minder aanleiding tot verstrooiing, hoe minder uitvluchten om bezig te zijn. Als je dan nog altijd in de fase van ‘bezige bij’ zit en al dat gedoe rond ‘zen’ nog niet bereikt hebt, is verveling erg nabij. Dan zit je daar tegenover een oude man die van ‘dolce far niente’ zijn verdere levendoel gemaakt heeft, voor wie het dagprogramma hoofdzakelijk bestaat uit wat tokkelen op de MacBook of het invullen van doorlopers en tussendoor lekker mee bralt met ‘La la la…’ van Jacques Brel dat zo mooi begint met de zin: Quand je s’rai vieux je s’rai insup’ portable sauf pour mon lit et mon maigre passé

…Je serai fui
Comme un vieil hôpital
Par tous les ventres
D’autres sociétés
J’boirai donc seul ma pension de cigale
Il faut bien être lorsque l’on a été…

https://youtu.be/zKukJgZwss0

Met Chris zit ik zo’n half uur te kletsen over de meest uiteenlopende onderwerpen, gaande van lekkende daken, de relativiteit van het begrip ‘geluk’ tot de algemene overheersing van een schrijnende gebrek aan respect voor anderen. Kortom: weer eens wat andere inhoud dan over het weer of vervelende buren. Weer een paar items om over na te denken.

Ergens in Calle Valencia zit een Engelsman met twee erg verwende kinderen. Voor hen heeft hij een scooter gehuurd waarmee hij in overdreven snelheden over de camping scheurt. Met één of twee kinderen vooraan op de treeplank. Zonder helm, zonder andere vormen van bescherming. Daar kan ik me verschrikkelijk in ergeren. Er staan hier nogal wat snelheidsemmers in het wegdek en als je vliegende vaart over die bobbels rijdt, moet je jezelf erg schrap kunnen zetten. Het ergste heb ik vandaag moeten zien. Mijnheer zit op het zadel met de handen los, zijn dochter op de treeplank en dat kind rijdt dus met die scooter tegen dezelfde snelheid als haar vader gewend is. Totaal onverantwoord. Wraakroepend.

 

Advertenties

2 reacties op ‘Ma 24/04 La La la

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s