Woe 19/04 Klauwen knippen

 

Hola pola, het weer slaat om. In de morgen is het bewolkt, later trekt de lucht toe tot algemene grijsheid. De temperatuur daalt plots tot iets tussen 17 en 20 C°. Een groot verschil met de voorbije dagen.

Marc Concorde rijdt vandaag van de camping weg. Hij en Nelly rijden meer zuidwaarts. Dat is allemaal sneller gezegd dan gedaan want het naar buiten rijden van zijn mastodont is echt wel maatwerk. Nelly wordt vooruit gestuurd met een walkie talkie en moet kilometers lopen. Vooraan kijken, opzij, achteraan… En maar aanwijzingen naar boven in de stuurcabine roepen. Hier is het opletten voor een uitgegroeide boomtak, daar voor een geparkeerde auto, elders is er wel een muurtje dat ontweken moet worden. Voor de afstand van zijn standplaats op de Golf tot aan de uitgang van de camping heeft hij toch wel een kwartiertje nodig. In volle manoeuvre in haakse bocht van Brussel en Europa, en als laatste afscheidsgroet roept hij me door het raampje toe: “Wil je m’n Concorde niet kopen?” Waarop ik wijselijk antwoord: “Hou die ellende maar voor jezelf!” En verder goede reis en tot volgende herfst, Marc en Nelly.

Vandaag hebben we een afspraak bij de dierenarts HVMB in El Arabi. De wolfsklauwen van Huub – die klauw is standaard bij Pyrenese herders – hebben weer een zodanige omvang gekregen dat ze dreigen in te groeien. Nu heeft Huub bij HVMB blijkbaar al een zekere reputatie van ‘moeilijke hond’ opgebouwd want daar werd meteen de vraag gesteld of narcose nodig was. Bij haast alle bezoeken aan de dierenkliniek is dat bij Huub wel nodig want dat kereltje laat zich niet onderzoeken zonder een gevecht in regel. Hem een muilband om doen, wilt zelfs niet lukken. Alleen is het de laatste keer wel zònder gelukt, zij het dat ik toen nog behoorlijk in m’n hand werd gebeten. Dus op hoop van zegen. En kijk, weliswaar onder voortdurend gegrom en heftig tegenspartelen, laat hij zijn klauwen bijknippen. Zonder te bijten! Flinke jongen.

Mia komt hier voorbij gesnord. Ze heeft haar Mercedes verkocht en zich in plaats daarvan een scootmobiel aangeschaft. Haar hondje Prutske past net in het mandje vooraan. Hoewel dat ook een reu is, mag Prutske er zich op beroepen één van de weinige vriendjes van Huub te zijn. Die vindt het dan ook maar niets dat zijn kameraadje in dat dekselse mandje moet blijven zitten.

Fab heeft voor morgen, na de wandeling, een tafel voor dertien gereserveerd in restaurant Godoy. En of wij geen zin hebben om daar mee aan te schuiven. Zin natuurlijk wel maar dan dagen praktische problemen op in de vorm van Huub. Vrijdagavond mag die al wel naar F&L maar om die mensen nu nog eens vragen voor een extra oppas is er wellicht over. Te meer omdat we de geplogenheden met de Bende uit Leuven min of meer kennen; je moet maar niet denken dat je binnen twee uur weer thuis bent.

Het temperatuurverschil tussen dag en avond laat zich vandaag extra voelen en we steken de gaskachel maar weer eens aan. Die avond kijken we naar Endeavor, ofte de jonge jaren van inspector Morse. Onderhand begin ik toch te denken dat de scenarioschrijvers het thema al zodanig uitgemolken hebben dat elke aflevering daarvan verzandt in stereotypes en een voorspelbaar déjà vu effect. Iets later zendt VPRO in de reeks 2Docs ‘Shadow world’ uit of hoe de wapenhandel bron is van alle ellende in deze wereld en hoe toppolitici zich ontpoppen tot fervente handelsvertegenwoordigers van de wapenindustrie enerzijds en zich daarmee zonder schroom of schaamte stinkend laten verrijken. Verhelderend weliswaar maar toch om van te kokhalzen.

IMG_5132
Komaan Pruts, spring uit die mand zodat we wat kunnen spelen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s