Di 18/04 Gevecht met waterslang

 

Enkele vaststellingen nadat het vaste gezelschap op Helsinki 2 weer gereduceerd is tot twee eenheden en sinds de familie Klepkens (An, Neel, Lupe) weer naar huis is. Er moeten minder aperitiefhapjes worden versneden, het verbruik van kerstomaatjes en chips is drastisch teruggelopen, afwassen moet pas na twee dagen en het belangrijkste van al: er worden minder koffiekopjes beschadigd of gebroken. In dat laatste bleek An nog een specialist te zijn, wat ze dan vakkundig verhulde met er kleine cactus in te zetten. Mocht die ene week verblijf hier uitgelopen zijn tot zeg maar drie weken, zou ik m’n koffie uit soepkommen moeten slurpen maar had ik er wel een zee van cache-pots aan overgehouden. Eventueel zou ik nadien zelfs een handeltje in cactussen kunnen opzetten.

Mijn vrouw heeft iets met waterslangen. Na de voorbije droge dagen wilde ze gisteren de bloembakken begieten. Speciaal voor dat doeleinde heb ik haspel gekocht met 25 meter waterslang en zo’n Gardena-sproeikop waarmee je de waterstraal perfect kunt doseren. Dat kan gewoonweg door een hendeltje naar links of rechts te verschuiven, afhankelijk van veel of minder water. Zo heeft Mieke het niet begrepen; zij begint aan die sproeikop te draaien tot het einde van de schroefdraad eraan komt en waterdruk ervoor zorgt dat die slang een eigen leven begint te leiden en niet alleen Mieke maar heel de straat een koude douche bezorgt.

Vandaag had ze plan opgevat om de drie voetmatten die we rijk zijn een wasbeurt te geven. Ze rolt de slang van de haspel, vervangt de sproeikop door door spuitkop en zet dan de kraan open zonder er rekening mee te houden dat die spuiter op het maximum open staat. Weer wordt ze verrast door een wil om zich heen dansende waterslang die heel het terras onder water zet maar, erger nog, ook een flinke straal door de openstaande deur in de voortent spuit. Gelukkig is het warm genoeg om alles netjes te laten opdrogen.

Guido en Marc rijden naar de luchthaven van Alicante om er een andere huurauto op te halen. De eerste drie dagen huurden ze nog tegen Semana Santa tarief en als ze die auto voor twee weken aanhielden, bleef dat ook tegen die prijs. Door eventjes heen en weer naar Alicante te rijden, besparen ze iets van € 300. Per auto wel te verstaan. Marc rekent uit dat hij voor die som wel elke dag een literfles Bacardi mag leeg drinken en dat er tussendoor nog genoeg geld rest om enkele pilsjes te trakteren.

Na die koude douche heeft Mieke maar weinig zin om te koken en dus doen we eerst een “mateoke”, een nieuw begrip dat geleidelijk de Spaanse literatuur binnensluipt om duidelijk te maken dat we een terrasje meepikken bij Mateo. Op dinsdag is restaurant Anna gesloten en mijn voorstel om Mama’s Toko eens te proberen, of desnoods Kathmandu, wordt niet meteen op enthousiasme onthaald. Mieke doet een tegenvoorstel: als we eens gingen kijken hoe ver het staat met de verhuis van Nico en Christa? Die zullen nu ook wel niet staan te springen om in pot en pan te roeren. Misschien kunnen we dan samen naar de Sacristan gaan? Goed idee, vind ik. De Leuvense bende – intussen aangegroeid met Rie Vr. – zit bij F&F verzameld om te gaan eten. Wij zakken af naar C&N. Nico ligt uitgeteld in bed; Christa heeft al voor eten gezorgd. Laps, vergeten rekening te houden met het feit dat Sacristan zijn sluitingsdag van woensdag naar dinsdag heeft verplaatst. Wat nu? Dos Lunas van Frank Nolet is ook gesloten en dus wordt het voor de eerste keer Tulipan Blau. Garnalen met look en daarna gaat Mieke voor een zeetong en ik voor lamsschouder. Van dat laatste wordt Huub beter dan ikzelf want er blijft meer van over dan ikzelf op kan. Eindsom: je kunt niet zeggen dat het er slecht eten is, maar ik heb elders al véél beter getafeld voor véél minder geld.

FullSizeRender-48
De manier waarop An beschadigde kopjes recycleert tot cache-pot.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s