Ma 17/04 Turn the page

 

Het doet enigszins vreemd aan als Lupe hier ineens niet meer voor de deur staat of dat An niet komt aansloffen. Je kijkt op je horloge en denkt “nu moeten ze toch wel echt naar de luchthaven rijden” of “nu moeten ze ingecheckt zijn” of “nu hangen ze in de lucht”. Het afscheid is pas helemaal definitief als je de sleutels van Londres 5 bij Hugo gaat afleveren. Pas tegen de avond aan krijgen we een berichtje dat ze vielig en wel weer thuis zijn. Zònder vermelding van de temperatuur, evenwel.

Frank en Lea komen voor één keer samen op de koffie. Als Mieke het terloops heeft over haar kennismaking met een Concorde, zitten we toch al gauw een uurtje lang breedvoerig over campers te leuteren, over de voor- en nadelen daarvan en of we het niet kunnen stellen met een gewone bestelwagen met een matras op de vloer en een klein chemisch toilet in de hoek. Bij Lea staan de tranen nabij als Frank suggereert om zijn camper maar te verkopen als die toch alleen maar dient om tussen Ekeren en Benidorm te pendelen en om hier dan minstens tien maanden stilletjes in de stalling te staan. Ik begrijp het wel dat Lea hierdoor geëmotioneerd is; zelf mis ook wel dat gevoel van ‘onderweg zijn’ maar anderzijds moet je realistisch genoeg zijn om een punt te zetten als je levenssituatie grondig verandert. Het koppige vasthouden aan nutteloos geworden dingen is een tijd- en energievreter. Turn the page, zingt Bob Seger nogal met even plezier, even veel vuur en vlam als 40 jaar geleden. https://youtu.be/ek9Yd8F07o0. Wat er mij doet aan denken dat ik jaren lang kameraad Jokke Kerkhofs zaliger heb bestookt met de vraag om Bob Seger op Marktrock te programmeren. Hij wilde niets liever maar of het kon dat jaar dan weer net niet of de vraagprijs lag niet binnen het budget.

Dan krijgen we de twee zusjes nog op bezoek nadat die al overal zijn blijven ‘plakken’waar ze ook maar voorbij kwamen. Wij zijn de laatste in de rij. Die avond steek ik nog maar eens de BBQ aan en vloek me kapot omdat wat er van het houtskool rest niets anders is als petieterige schilfers die maar niet willen branden en lang niet voldoende hitte afgeven.

FullSizeRender-48
Dag Lupe. Morgen begint de school weer. Dag An. Morgen wacht het spoorwegmuseum. Dag Neel. Morgen is het weer knippen in de Noodcentrale.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s