Do 13/04 Witte douche

 

Vanaf gisteren kwamen ze binnen, de Spaanse vakantiegangers. Zelfs toen het al aarddonker was, reden nog caravans binnen. Deze ochtend kwam er echt wel een hele stroom op gang. De ene caravan na de andere. In een mum van tijd was elk plekje dat de overwinteraars hadden vrij gemaakt weer ingenomen. Tegen de middag ontstond op de Golf al een heus caravanpark. Roep hier een Duitse mevrouw naar haar man: “Ein invasion. Da kommt noch mehr…” Tja, dan moet ik natuurlijk wel heel hard op mijn onderlip bijten om niet luidop de bedenking te maken dat Duitsers van dat woordje “invasion” wel alles weten. Ze hebben het ons in 1914 en 1940 leren kennen en wat daarvan de gevolgen zijn.

De eerstvolgende dagen spoelt in Albir druppelsgewijs een Leuvens gezelschap aan, die vooral rond het epicentrum F&F – en het terras van Mateo – bij elkaar zullen komen. Van Marc Leroi krijg ik de aanmaning om me vanaf morgen maar goed in een of andere aardspleet te verbergen want dat hij van plan is Albir en verre omstreken onveilig te maken. Waarin ik hem graag wil geloven (toch in dat onveilig maken) maar waar ik wel graag voor een klein percentage deel wil van uitmaken. Och, we zullen wel zien in welke mate we ons onbehoorlijk gedragen.

We beleven zo’n beetje de warmste dag van het jaar en dat terwijl het toch Witte Donderdag is. Nu bestaan er wel mogelijkheden om dat ‘witte’ foutief te interpreteren; iemand meende zelfs vandaag te ontwaken met een wit sneeuwtapijt op het terras. Zelf vind ik dat ‘witte’ aanleiding om Huub onder de douche te steken zodat hij zijn oorspronkelijke kleur weer wat meer kan etaleren. Met assistentie van Mieke en Lupe moet dat wel lukken maar in tegenstelling tot alle pogingen van de voorbije 9 jaar ondergaat hij de badscène van vandaag zeer gewillig en zonder tegenspartelen. Meer nog: hij geniet ervan.

In Londres 5 is de afvoer verstopt en dus moet Hugo daar weer voor opdraven. Zijn telefoon gaat over net als hij hier passeert en zo krijg ik zijn conversatie met een Roemeense trucker goed verstaanbaar te horen. In een recordtempo zijn de vrijwilligers van GAMcare er in Houthalen in geslaagd om een vrachtwagen voor elke kubieke centimeter vol te proppen met hulpgoederen. Uit het hoofd ratelt Hugo een gedetailleerde lijst af van wat er in Roemenië zal uitgeladen worden: zoveel matrassen, zoveel kastjes van IKEA, zoveel laarzen, zoveel dozen met nieuwe kleding… Lichtjes ironisch zeg ik dat hij maar beter hier kan blijven want dat die vracht sneller geladen wordt als hij er niet bij is en dat men hem in Houthalen best kan missen. Filosofisch reageert hij daarop met: “Ik weet het. Ik ben alleen nog nodig voor het geld.”

Even later komt Gerarda de bocht om in haar scootmobiel. Tja, die kun je met geen stokken rustig houden. Ze wilt mij het bewijs komen leveren dat ze nog springlevend is ondanks de onheilstijdingen die ik in deze kolommen verspreid maar die ook maar gebaseerd zijn op wat ik links en rechts te horen krijg. Tja, die hartklachten is een oud zeer en hebben zich nu weer voorgedaan vanwege stress. Daarentegen gaat het met haar been al veel beter. Hoe dan ook zullen ze 24 april naar huis kunnen vliegen. In het ziekenhuis heeft ze daarvoor zelfs een fit to fly gekregen.

An en Lupe gaan naar El Cisne voor enkele porties paella, de specialiteit van donderdag. Mieke doet een wasje en zoals gewoonlijk probeer ik zo weinig mogelijk te doen. Iets later doen we een rondje aperitief op het terras van Londres 5 en als het begint te donkeren, komen Guy en Suzanne toevallig langs. Daarop volgt een invitatie van Mieke om iets te drinken en dat loopt uit tot 23.30 u. Waarschijnlijk zaterdag rijden ze terug naar huis. Tussendoor valt over heel de camping de elektriciteit uit, wat daarom geen domper op de pret betekent.

IMG_2653
Onder het waakzaam oog van Lupe gaat Huub onder de douche.
IMG_2652
En genieten maar… Huub dan toch.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s