Za 08/04 An, Neel en Lupe (ANL)

 

Tussen Lea en mezelf ontstond hier deze voormiddag een spannende discussie… Zij meende dat Mieke vorig jaar ongeveer op hetzelfde tijdstip als ANL (An, Neel en Lupe) in Alicante waren geland. “Ja, want jij hebt toen nog gezegd dat als je anderhalf uur zou wachten, je Neel zou kunnen wijzen waar hij zijn huurauto moet ophalen.” Dat detail kon ik me nog wel herinneren maar daar tegenover was ik ervan overtuigd dat Mieke toen al hier was. Op zo’n ogenblik komt het nut van een blog natuurlijk wel boven drijven. Na enig zoekwerk ontdek je dan dat Mieke vanwege de aanslag in Zaventem vanuit Luik moest vertrekken, dat ik op 29 maart Frank en Laikin in de luchthaven ben gaan oppikken en dat ANL vanuit Deurne vertrokken met 2,5 uur vertraging maar desondanks rond 13 u al hier arriveerden. Dus zit je heel de voormiddag op de familie Klepkens (familie Cox-Lombaerts klinkt zo formeel) te wachten. Als er nu geen vertraging is, mag je ze toch al rond 10.30 u verwachten, nietwaar.

Dan hoor je de kerkklok het middaguur klepelen zonder een teken van leven en begin je toch enige tekenen van onrust te vertonen. Je loopt dan al een hele poos nerveus te ijsberen en op internet zoek je naar enige informatie. Mieke doet boodschappen en brengt enkele hoogst noodzakelijke dingen naar Londres 5. Met de gekregen opdracht om spaghettisaus te maken, kan ik mijn zenuwen toch enigszins afreageren maar als ik dat iets te uitgesproken probeer te doen, zegt Mieke zo’n beetje terloops: “Je hebt nog wel wat tijd, hoor, want die vliegen vanuit Amsterdam.” Hoe zo? Wie rijdt er nu van Antwerpen naar Schiphol als Deurne en Zaventem aan je achterdeur liggen? Een kwestie van prijs, blijkt achteraf. Vanuit Amsterdam vliegt Vueling in deze periode goedkoper dan vanaf Zaventem. Voor hun drietjes scheelde dat algauw meer dan € 300 op het gezinsbudget en voor dat geld kun je natuurlijk wel eens de grens met Nederland oversteken.

Finaal arriveert het gezelschap hier dan toch in een blakende gezondheid en kunnen we eindelijk aan het aperitief. Dat loopt enigszins uit zodat het toch al wat frisjes wordt om buiten te eten. Ten gepaste tijde gaat Neel met Lupe naar hun tijdelijk verblijf. An blijft hangen en we kletsen een eind de nacht in.

KX3lO
Ziezo, twee dikke vrienden samen in de zetel.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s