Woe 05/04 Zorro est arrivé

 

Al even verwarrend wazig als de tarieven van luchtvaartmaatschappijen is de stiptheid van hun vluchturen. Net zoals bij onze nationale spoorwegen zijn hun vertrek- en aankomsttijden louter indicatief en niet bindend. Als je daar ook nog enige correcte communicatie rond verwacht, ben je wel goed gesjeesd. Zo keek ik vanmorgen op de site van de luchthaven van Alicante om te zien of vlucht SN 3771 geen vertraging had opgelopen. Wel, in alle tabellen was zelfs geen spoor van die vlucht te bekennen. Hoezo? Die vlucht is toch niet afgeschaft? Pas een kwartier later en na veel zoekwerk via allerlei omwegen kom je erachter dat die vlucht met enige vertraging in Zaventem is vertrokken maar dat die ook min of meer tijdig zal landen. Mijn eigen timing begint steeds beter te kloppen want Mieke had nu maar één sigaret lang moeten wachten…

Nu we toch op de 332 zitten, kunnen we ineens tot in Albir rijden om Nico en Christa te groeten. Die zijn gisterenavond laat toegekomen. Hoe ze het geflikt hebben, weet ik niet, maar ze hebben wel een enorm fijne plek gevonden. Dicht bij de petanquebanen, dicht bij het sanitaire gebouw, dicht bij de uitgang. Christa heeft het er dan ook meteen over dat hun caravan hier blijft staan, zelfs als het geen officiële jaarplaats is. Het gehannes rond het opzetten en weer samen vouwen van die voortent moet maar eens ophouden en vooral Christa wilt hier wel iets langer dan twee maanden vertoeven. Gelijk heeft ze. Te meer omdat hun huis nu definitief verkocht is. Op 1 juli zouden alle administratieve plichtmatigheden daar omheen voorbij moeten zijn. We passeren bij Frey en Fab en geen minuut later heeft Mieke al een afspraak om vrijdag samen te gaan eten.

We zijn nog maar net op Benisol aangekomen of Mieke moet al naar Lenneke voor haar verjaardag en naar Gerarda om te zien of die geen hulp nodig heeft. Daarna verdwijnt ze weer naar Frank en Lea en ik verdwijn achter het tv-scherm voor de Scheldeprijs, de laatste Belgische koers waarin Tom Boonen start. Hij maakt er ook werk van en loodst Kittel naar zijn nummer vijf.

Hugo is weer druk op Helsinki 1 dat een nieuwe bewoner krijgt, een zekere Jan. Er is daar een nieuwe ‘grastapijt’ voorzien maar dat moet nog enkele dagen ‘uit liggen’ alvorens het kan vast gespijkerd worden. Zelf ben ik druk in de keuken; er knaagt namelijk een hongergevoel. Bij Mieke is dat niet het geval want mijn madame heeft in businessclass gevlogen en dus al een warme maaltijd achter de kiezen. Tja, in economy was geen plaats meer en anders kon ik pas zaterdag komen, is haar uitleg. En ik maar denken dat haar dure ticket te wijten was aan de hogere tarieven tijdens de paasvakantie.

En voor wie zich afvraagt waar de titel hierboven aan te danken is, wel hieraan… https://youtu.be/WDTIjOWKG-4

 

 

Advertenties

Een reactie op “Woe 05/04 Zorro est arrivé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s