Di 28/03 Lederhosen

 

Er valt maar weinig te schrijven over deze periode van 24 uur waarvan de verplaatsing naar de douches zowat de meest spannende gebeurtenis van de dag was. Deze dinsdag zou uitgroeien tot de saaiste dag van de week indien de VRT de Driedaagse van De Panne niet live zou uitzenden en wel helemaal als Phil er de beuk niet had in gegooid. Waarmee de heer Gilbert nog eens het bewijs leverde dat er ook zoiets als ‘le muscle Wallon’ bestaat. Alweer een schitterende koers mogen zien. We worden verwend.

Eindelijk sijpelt er nog eens goed nieuws binnen. Nico en Christa zouden op 4 april arriveren. Dat staat voor 99 % vast, schrijven ze. Toch altijd dat één procentje onzekerheid overlaten…

Kameraad Marcel is al begonnen met inpakken en staat er verbaasd van hoeveel nutteloze dingen een mens zoal met zich mee sleurt. Die is nu al druk aan het uitrekenen hoeveel onderbroeken, T-shirts, sokken en handdoeken Majo nog mag inladen als ze volgende herfst weer deze richting uit komen. Mij moet je daar niets van komen vertellen. Ik zou al twee keer over en weer moeten rijden, alleen al voor de boeken die ik hier intussen bijeen gesprokkeld heb. In de loop van ons gesprek bezorg ik hem nog een hoop hoofdbrekens omdat ik hem vertel over de Oktoberfeste die men hier wilt organiseren en dat Hugo al op zoek is naar een echte Oberbayernkapelle om voor de passende muzikale omlijsting te zorgen. Als ik hem met een uitgestreken gezicht ook nog vertel dat ik de volgende keer een ‘Lederhosen’ mee naar hier breng en dat Mieke er gekleed in een ‘Dirndl’ zal bij lopen, voelt hij zich genoopt om heel de planning van zijn najaar overhoop te gooien. Marcel kan namelijk haast alle Duitse schlagers uit het hoofd meezingen en is gek op dat Tiroler-gedoe. Ik lees in zijn ogen dat hij nu al zin heeft om eind september weer deze richting uit te komen; zelf denk ik mijn vertrek uit te stellen tot half november om er zeker van te zijn dat al dat getoeter en billengeklets gedaan is.

Ergens weggemoffeld in een kort en bondig stukje in m’n krant lees ik dat de twintig grootste Europese banken, waaronder ING en BNP Parisbas Fortis, in 2015 een kwart van hun winsten hebben versluisd naar belastingsparadijzen. Wat met die andere drie kwart van de winsten is gebeurd, blijft in het vage. Waar die gestationeerd zijn, is niet te achterhalen. Toch gaat dat eerste kwart nog altijd over 25 miljard euro. Dus, dames en heren, die 20 banken hebben over één jaar tijd een winst geboekt van 100 miljard. Officieel bekend. Neem daarbij nog eens een veelvoud van dat met allerlei boekhoudkundige spitsvondigheden tussen de plooien geritseld werd en dan weet je het wel. Zullen we daar eens aan denken als we ook nog extra moeten betalen om ons eigen geld uit de muur te halen? Intussen creperen 20 miljoen mensen van de honger. Voor het overige leven we in de beste der werelden.

Jos en Lut zijn van de aardbodem verdwenen. Helemaal opgelost in de lucht of in zichzelf? Tja… die oude schuren toch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s