Do 23/03 Slecht karakter

Om 8 u – na een slechte nacht – zeg je bij jezelf: Héhé, dit wordt weer een mooie dag. Een half uur later komen er wolken aan. Om 9 u moet je een extra fleece aantrekken en nog een half uur later moet de voordeur dicht en de gaskachel aan. Kruip je terug in bed of probeer je door deze dag heen te spartelen, is de prangende vraag. Als je gaskachel dan vanwege een ondoorgrondelijke reden ook nog uitvalt, heb je wel heel veel zin in de eerste mogelijkheid maar de weinige realiteitszin die je nog rest, verplicht je tot het tweede. En verdorie, het wordt écht wel spartelen…

De voornaamste actie speelt zich duidelijk af in het zuidelijke deel van de camping. In Lisboa 13 zijn Astrid en haar echtgenoot al enkele dagen druk bezig met de organisatie van hun plek met het oogpunt op een langer verblijf. Vandaag zijn ze klaar met de vloer in de voortent en daar is Astrid apetrots op. Het resultaat mag dan ook gezien worden; een vakman kan het weliswaar sneller maar zeker niet veel beter. Dan is er nog de uiterste hoek van Valencia waar het team van Hugo een grootscheepse saneringsactie heeft opgezet. Daar stond een caravan (of wat er nog van restte) met een voorbouw eraan en daar dan weer een bijgebouwtje, en nog een zijsprong in een ander hok en nog een aangebouwd schuurtje om het labyrint compleet te maken. De opgravingen maakten duidelijk dat er onderin een tegelvloer lag, met daar een tapijt overheen en daarboven nog een andere tegelvloer. Het terrein is nu helemaal opgeruimd en bouwrijp gemaakt. Hugo wilt er iets bouwen in de trant van de ‘Glamper’ in Oslo, zo iets van om en nabij 42 m2 groot. Fernand heeft de rooilijnen uitgezet zodat er na zijn vertrek morgen toch voort kan gewerkt worden.

Ik verslikte me wel in m’n koffie toen ik vernam dat er in Antwerpen een terroristische aanslag zou verijdeld zijn. Althans volgens de burgemeester van die stad, die er tijdens zijn persconferentie bij stond alsof hij die terrorist, op gevaar van zijn eigen leven en met de blote handen, in hoogst eigen persoon had tegen gehouden. Neen toch, dacht ik meteen, alweer een losgeslagen gek net één dag na Londen. Te meer omdat die kerel een verzameling steekwapens en een riotgun bij zich had. Daar kwam men pas achter toen hij ergens aan een kaai in zijn auto lag te slapen. Natuurlijk heb ik voldoende slecht karakter om dan ook automatisch te denken: verdomme, dit komt BDW wel enorm goed uit. Nog maar pas zit hij de invoering van de noodtoestand weer op te rakelen en hopsa, daar wordt hij op zijn wenken bediend en krijgt hij een versterkend argument pro voorgeschoteld. Mijn slecht karakter werd nog groter en vrolijker, ik kreeg zelfs krampachtige lachstuipen toen ik in het journaal hoorde dat de dader nog altijd veel te dronken was om ondervraagd te kunnen worden. Oeps. Alweer die linkse media die BDW zijn ‘moment de gloire’ niet gunnen. Anderzijds ken ik wel een tiental personen die – zonder daarom stomdronken te zijn – met hun auto door de verkeersvrije Diestsestraat hebben gereden. Tobback zou die kerels ook wel terrorist noemen maar om daarvoor de nationale pers op te trommelen… neen, dat zou hij zeker niet doen. Dus heeft BDW zoals meestal, en net zoals zijn adepten, alweer voor zijn beurt gesproken. Wat je toch al niet allemaal doet om in de belangstelling te staan.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s