Woe 22/03 Zwaaien met het handje

 

Om middernacht schrik je wakker om achteraf de slaap niet meer te vinden. Mieke heeft haar wekker op 7 u gezet maar tegen die tijd heb ik al meer dan een halve dag afscheid liggen nemen. Om 9 u zou ik naar de Cap Blanch rijden. Frey wordt op kosten van zijn reisverzekering met een taxi naar de luchthaven gebracht en we vinden het allemaal bij de beesten af als ik ook nog eens apart naar Alicante zou rijden. Zowel milieutechnisch als financieel. Bovendien gaf Frey al een signaal dat hij het op prijs zou stellen als Mieke met hem mee zou reizen; het moet al langer dan 30 jaar geleden zijn dat hij nog eens een luchthaven van binnenuit gezien heeft. Stipt op het afgesproken zwaaien we met het handje. Dag Frey, dag Mieke. Fab heeft nog even de tijd vooraleer ze in Alfaz gaat petanquen en dus mag ik nog mee voor een koffie.

Weer thuis is het even wennen, voor Huub nog meer als voor mij. Ik weet tenminste wat er aan de hand is; hij weet niet wat er hem nu weer boven het hoofd hangt. Eerst kapelletje is bij Jos; daarna begint de processie bij mij. Iedereen vind het blijkbaar erg dat ik nu weer het statuut van “tijdelijke weduwnaar” dragen moet. Veel tijd voor treurnis is er niet want in de negorij aan de Noordzeekust, in de omgang Vlaanderen geheten, neemt de nervositeit stelselmatig toe nu de kasseiklassiekers er aan komen. Op de plekken waar een camper of caravan staat met een Belgische nummerplaat is er maar weinig beweging te bespeuren en voert Michel W. het hoge woord. En verdorie, met dat ‘Dwars door Vlaanderen’ krijgen we (alweer) een echt mooie koers te zien met het Waalse haantje Phil als aanstoker en de West-Vlaming Yves als perfecte afwerker. Mooi.

Zelf zit ik te wachten op een telefoontje. Dat komt er pas laat in de namiddag. De vlucht Mieke is anderhalf uur later dan gepland vertrokken vanuit Alicante. Dat was trouwens ook te verwachten met de aangekondigde herdenkingsplechtigheden in Zaventem. Nu moesten Mieke en Frey extra lang aan de koffie- en tapasbar blijven hangen. Wat ze hoogst waarschijnlijk niet eens erg vonden. Ze hadden hier best iets later kunnen vertrekken maar dat risico kun je natuurlijk niet nemen. Hoe dan ook: Mieke heeft al een ticket besteld om in april terug te komen.

Tussen alle gehannes door krijg ik toch nog de gelegenheid om mijn duchtig kwaad te maken (hoe zou het anders kunnen?) met wat ik allemaal te horen krijg en lezen moet. Minister Homans mocht – zonder kritische tegenvraag van Bart Schols – stellen dat het Antwerpse politiekorps 25 % personeelsleden van allochtone komaf in dienst heeft. Een pertinente leugen. Dat is maar 7 %. Wel heeft 25 % van de kandidaten voor een functie als agent allochtone roots. Hier past de minister weer een Trumpiaanse truc toe: het verdraaien van de waarheid. En ze komt er nog mee weg ook. Net als haar partijgenoot Francken, alweer hij. Het is gewoonweg misdadig AzG te beschuldigen van mensensmokkel, maar bij Feldwebel Theo blijft daar niets aan kleven. Wat hij zegt is zoveel als: verbied de brandweer uit te rukken want daarmee verhoog je alleen maar de kans op brandhaarden. Voor sympathisanten van AzG is het misschien een aansporing om hun bijdrage dit jaar te verdubbelen? Alsof hiermee nog niet voldoende fascitoïde geleuter te horen was, mocht ook Erdogan nog een duit in het zakje doen. Hij waarschuwde Europeanen ervoor dat ze niet meer veilig op straat kunnen komen. Tja, van iemand wiens zijn zoon gesmokkelde olie van IS via Turkije naar Europa brengt, kun je moeilijk iets anders als IS-praat verwachten. Zijn gezwam was nog niet koud of Londen was alweer aan de beurt. Gestoorde geesten beleven hoogdagen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s