Vr 17/03 Aperitief à volonté

Nog voor ik me in bed nog eens kon omdraaien, was Jos met Bert en Petra al naar Alicante vertrokken, en Maurice kon niet snel genoeg richting Valencia en Zaragoza uitrijden. Volgende weken wordt de soep nog veel dunner…

De nieuw aangekomen Nederlanders op Europa 24 hebben problemen met hun caravan. De rem daarvan werkt niet meer. De man van Caravan Care heeft er al bijna twee dagen aan zitten sleutelen maar het probleem is niet op te lossen. Toch niet door hem. Zegt die man op 24: “Geeft niets, rijd ik er zaterdag mee naar huis, desnoods ongeremd.” Oeps, zegt iedereen met een beetje verstand, bij de eerste rotonde of het eerste verkeerslicht duwt die caravan wel een bluts in je kont. En dan moet je nog de Pyreneeën over. In de afdaling komt die caravan dan wel naast je auto te rijden. Eindelijk treedt er enige rede op en laat de man zijn caravan naar een garage slepen om een juiste diagnose te stellen. Blijkt dat de leveringstermijn voor de wisselstukken tussen vier en zes weken kan duren. Eigenlijk is dat goed nieuws want nu komt de reisverzekering die Adria volgende maandag wél ophalen en kan die familie rustig en zonder zorgen naar huis rijden.

Met Gerarda gaat het niet zo best. Na twee weken zou die wonde aan haar knie toch al aan genezing toe zijn en dat is duidelijk niet het geval. In tegendeel: het ziet er alsmaar erger uit en de huisdokter heeft haar zelfs aangeraden maar weer eens naar het ziekenhuis te gaan. Intussen is ze aan een zware antibioticakuur gezet.

Mijn kaart voor TV-Vlaanderen weigert nog altijd elke dienst. Met een van Hugo’s extra kaarten lukt het wel beeld te krijgen. Dus ligt het niet aan de installatie. Ten einde raad rijd ik naar CBSat en die goede man controleert alles en hopsa die kaart doet het wél. Eens terug thuis werkt alles weer normaal. Ik versta er geen reet van. Mijn vertrouwen in de goede werking van TV-Vlaanderen is daarmee niet hersteld maar ik kan nu toch weer met minder wanhoop het klassieke wielerseizoen tegemoet zien.

Even bij Gascon binnen gelopen voor LED lampen. Nog zo’n heerlijke winkel waar men je met raad en daad bijstaat. Zelfs in meer dan behoorlijk Nederlands. Weer wat wijzer geworden: niet alle LED verlichting kun je zo maar aan een dimmer koppelen tenzij het expliciet op de verpakking vermeld staat. Bijkomend voordeel om in Gascon te kopen: bij het aanschaffen van 3 lampen krijg je er een vierde gratis bovenop.

Mieke en Jos zitten bij Marcel/Majo aan het aperitief en dus schuif ik daar maar bij aan. Marcel zit daar in ontbloot bovenlijf in de zon terwijl er nog altijd een kille oostenwind staat die de rest van het gezelschap in elkaar doet krimpen van de kou. Sommige mensen showen graag hun blote torso of beschikken over voldoende spekvoorraad om de kilte te doorstaan.

Een uur of wat later zitten we alweer aan de drank. Nu bij Wim en José waar ook Vic en Nieke te gast zijn. En verdorie toch, het werd weer een gezellige avond. In die mate zelfs dat de avondkoelte pas gevoeld wordt als we thuis alweer aan tafel zitten. Mét de gaskachel aan!FullSizeRender-7

IMG_4781-2IMG_4789

IMG_4793

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s