Woensdag 25/05 Cardiogram

 

Mijn erg bezorgde moeder leerde me dat het niet bepaald wellevend is mensen af te luisteren als ze aan het telefoneren zijn. Een levensles die je nu constant in vraag kunt stellen want zoals er alom in mobieltjes geroepen wordt, is het onmogelijk om er niet naar te luisteren. Voor zover je jezelf daar niet rot in ergert, hoor je soms wel eens wat zeggen waarbij je nauwelijks een wilde lachkramp kunt bedwingen. Hoor ik hier in het voorbijgaan een Vlaamse dame praten met iemand uit haar familie die duidelijk problemen heeft met zijn/haar gezondheid. Stelt ze de vraag: “En die cardiogram… is dat voor jouw hersens?”. Het antwoord hoef ik niet te kennen maar ik was wel blij dat ik intussen al weer enkele meters verder was gelopen. Mijn erg bezorgde moeder leerde me ook dat het niet bepaald wellevend is mensen in hun gezicht uit te lachen.

Tibor en Lenneke zijn vandaag vertrokken ondanks alle vertragingsmanoeuvres van de dame in kwestie. Gisteren kwam Gerarda F&L en mezelf uitnodigen voor deze middag. Ze wilde wel eens laten zie hoe goed het koken is in haar nieuwe keuken. Louis heeft daar een stokje voor gestoken. Maar meiske, had hij gezegd, boodschappen doen, koken, afwassen… laat al die moeite maar. We beperken ons tot een aperitiefje hier en daarna trakteren we op een etentje buitenshuis. En zodoende werd er een tafel gereserveerd in Transsylvania in Albir. Op het terras, zodat Huub ook mee kon. Louis en Gerarda komen al 12 jaar naar Benisol en zo krijg je dan nogal eens wat te horen over de historiek, over lang geleden gebeurde opmerkelijke voorvallen, over bepalende figuren die er intussen niet meer zijn en die je toch niet hebt gekend, enz. Om het bondig te houden: het eten was OK, het gezelschap was OK, het weer was OK… allemaal elementen om er een gezellige namiddag van te maken.

Dat was dan de troostprijs voor het missen van de proloog van de Ronde van België; de laatste kilometers van de rit in de Giro konden we nog wel meepikken. Even gaan piepen op www.sporza.be en tot mijn stomste verbazing gezien dat Wout van Aert de snelste was, meer nog: twee seconden sneller dan specialist Tony Martin. Is me dat even schrikken, zeg. Wat heeft die pipo nog allemaal in zijn mars?

Het seizoen van lange, aangename avonden is eindelijk aangebroken. Voor zover er geen bezoek is, hou je de laatste zwaluwen in de gaten en wacht je tot de vleermuisjes naar buiten komen. Toch enorm spijtig dat je dat spektakel moet onderbreken voor De Tafel van Taal. Dat half uurtje puzzelen met taal, een zelf opgelegde kastijding, brengt me weer met de voeten op de grond. Dan denk je dat je onderhand toch wel min of meer je weg kent in het gebruik van de Nederlandse taal en dan blijkt nog maar eens dat je er hopeloos in verloren kunt lopen. Of zoals ik vaak denk: hoe meer ik weet, hoe dommer ik word.

IMG_2397
Geen moeite doen, meiske. We gaan naar Transsylvania.
IMG_2401
Ziekte van deze tijd. Gezellig samen uit eten met intussen een goed gesprek onder vriendinnen…
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s