Woensdag 27 mei Weer thuis

Nog nooit eerder met zo’n mooi vogelconcert wakker geworden als vandaag. Dit is dus een schitterende camping! Op één punt na: geen vuilbakken te bespeuren. Helaas hebben we van al dat moois niet zo heel veel kunnen genieten want we vertrekken vroeg. Van La Ferté gaat het op binnenwegen door tot in Soissons en daar de N2 op. Laon, Maubeuge en Mons, waar je maar weer met wegeniswerkzaamheden wordt geconfronteerd. Hoe dan ook, om 13 u rijden we de Noormannenstraat in. Thuis.
Onmiddellijk begroet door Wivine, Jan en Charlotje. We laden de meest belangrijke dingen meteen uit, ik zet koffie en we wachten op Mieke van Jan die haar schat moet komen ophalen.
Voor Huub is het eerst erg onwennig want Mieke is er (nog) niet. Hij stormt naar boven om te zien of ze misschien nog in bed ligt. Na een plasje op ZIJN terras, gaat het al stukken beter. Mieke heeft de terrasmeubels gepoetst, de bloembakken al allemaal beplant… al mijn voor deze periode geplande werkzaamheden uit de handen genomen, zeg maar. Wat in godsnaam kom ik hier dan doen?
Dit epistel schrijven, misschien? En naar start van de Ronde van België kijken en daarna naar de Giro want de evolutie in de ronde van Italië heb ik vier dagen gemist. En te lezen dat OHL terug naar eerste klasse gaat…
Je doet je mailbox open en hebt een bericht van Willy en Luc ontvangen dat ze geen tijd meer zullen vinden om nog te komen overwinteren. En of ik niet zo maar een koper weet voor de caravan tegenover mijn deur want nu vinden ze dat ze die wel iets te impulsief gekocht hebben. Ik ben er echt niet goed van want het was echt al uitkijken naar volgende winter met die twee kerels in mijn buurt. Dit zet eerlijk gezegd een zware domper op de feestvreugde.
Een even grote opdoffer is het feit dat mijn iPod het laat afweten. Dat ding heb ik nog maar van net voor mijn vertrek naar Spanje. In het selectiewieltje krijg ik geen beweging meer en daarmee staat hij geblokkeerd op een strijkkwartet van Mozart. Het had erger gekund maar als je dat voor de zesde keer op rij beluisterd heb, wil je soms toch wel wat anders. Vorige zaterdag deed het ding nog probleemloos zijn werk maar zondag eens verhuisd naar de kar weigerde het alle dienst. Dat betekent dat ik het héél de terugreis zonder muziek heb moeten stellen. Persoonlijk betekent dat zoveel als een nationale ramp. Je moet in Spanje of Frankrijk maar eens naar de zwetsradio’s proberen te luisteren. Qua eeuwigdurend vervelend gelul kennen die zenders hun weerga niet. Ze hebben wel klassieke zenders ook maar op dat soort muziek heeft chauffeur Jan het dan weer niet zo begrepen. Hoe dan ook: ik zal het thuis weer met mijn collectie cd’s moeten stellen.
Nog zo’n uppercut is het feit dat ik in alle commotie van de terugreis vergeten ben dat het op 23 mei alweer 8 jaar geleden is dat Dirk Van Esbroeck overleed. Nog toegegeven dat die datum geen fetisj hoeft te zijn; ik denk wel heel vaak aan die veel te jong gestorven vriend; vooral als ik wel dagelijks muziek van hem draai. Om dit alles goed te maken, hier een kleine hint. Beluister dit en je zult weten waarom… https://youtu.be/h1eViF10w7A
3353284514
Tegen de tijd dat Mieke thuiskomt, ben ik zowat leeg. Het liefst van al wil ik naar bed maar dat kun je die lieve vrouw niet aandoen. Ook zij is doodop. Nogal normaal als je mondeling examen van zo’n 60 studenten moet afnemen. Morgen vervolg daarvan. Ze heeft nog wel een uitnodiging liggen om bij zeer goede vrienden te gaan aperitieven en een hapje te eten maar de toestand waarin wij ons bevinden zal niets bijbrengen aan de sfeer. En zodoende kruipen we in onze nest. Het is goed geweest.

Vertrokken 8 u
Thuis 13 u
Gereden 315 km
Totale afstand Benisol – Thuis: 1.883 (of 36 km minder dan de heenreis)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s