Dinsdag 26 mei Rijden maar…

JP en de zijnen kennende, weet ik dat het ’s morgens heel vroeg dag is. Om 7.30 u zijn wij ook al op. Beestjesman Jan heeft een mooie salamander gevonden en als hij er nog eentje vindt, wilt hij dat koppel mee naar huis nemen. Ik moet heel even slikken en stomverbaasd naar de wolken staren. Na de koffie komt er nog een ontbijtje bij JP en dan gaan we weer op weg. Onderweg dacht ik nog wat lekkers uit de regio van Bergerac mee te nemen, maar alle caves waren nog dicht. Perigeux, Limoges, de autosnelweg in Limoges op tot Vierzon, vandaar naar Gien, Montargis, Sens en ik hoop dat we in Provins kunnen landen want dat is 1) een mooi stadje; 2) er is een meer dan behoorlijke camperplek en 3) er is meer dan één restaurant te vinden. Neen, zegt mijnheer Jan, ik wil naar een camping.
Het is nog vroeg en dus rijden we maar door tot in Ferté-le-Gaucher, een slaperig stadje in het land van Brie. Daar is een camping want mijnheer Jan, de beestjesman en natuurmens, wilt vanavond absoluut onder de douche. Bovendien moeten we dan morgen maar pakweg 4 à 5 u te rijden. We komen daar om 18.30 u toe en de madame staat op het punt om de zaak te sluiten. We mogen er gelukkig nog in. De camping blijkt dan ook nog mee te vallen op dit ene puntje na dat het gras net gemaaid is en de pels van Huub helemaal onder kort gesneden hooi komt te zitten.
Bovendien wilt Jan ook nog een warme maaltijd en hij loopt eventjes terug naar het stadje en komt thuis met een portie konijn en een portie eend. Dat moet dan ook nog worden opgewarmd en met een flesje rood erbij, smaakt dat lang niet zo goed als gisteren, maar het laat toch een min of meer voldane gevoel na.

Vertrokken Lalinde 9 u
Aankomst Ferté-le-Gaucher 18.30 u
Gereden 593 km

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s