Zondag 22 februari Pillendag

Zondag is pillendag. Mieke heeft me zo’n Pill-Box meegebracht met voor elke dag van de week een laatje met vier onderverdelingen: morgen, middag, avond, nacht. Op zondag worden die vakjes gevuld. Altijd een hele operatie met doosjes, bijsluiters en pillenstrips. En dan goed nakijken of je geen van de 6 verschillende soorten overgeslagen hebt. Dat ding moet altijd wel ergens in de buurt staan of ik vergeet mijn voorgeschreven medicijnen in te nemen.

Vriend Eddy V. komt op bezoek. Hij is een wereldreiziger, gespecialiseerd in Latijns Amerika, en is nog maar net terug uit Argentinië en Chili met een ommetje via Patagonië. Tja, als fervente Patagonisten heb je dan wel direct een aangepast gespreksonderwerp. Eddy is ook geëngageerd in de organisatie van de Via-Via Reiscafé’s en we halen herinneringen op aan de opening van de Via-Via in Buenos Aires, toen nog in het bijzijn van Dirk Van Esbroeck zaliger. Ik sta wel erg verbaasd dat Eddy nog nooit in Azië geweest is maar binnenkort maakt hij dat goed. Geboekt voor een reis over land van China naar Vietnam. Wel spijtig dat het in Hanoi al gedaan zal zijn want tussen die nieuwe en de oude hoofdstad Saigon is nog heel wat moois te zien.

Die avond me zitten vermaken met Tom Waes in Albanië. Het deed me denken aan Piet en Elly. Vorig jaar reden die met de camper doorheen dat land op de terugweg uit Griekenland. Ik wil hier niet herhalen in welke termen Piet zich heeft uitgedrukt over de wegen in dat land.

Plaats een reactie